Saturday 5 May 2012

This page, is simply an abstract of my musical journey. I am planning to write in English as well as my native language Turkish. Although main subjects will be about music albums, events/concerts, biographies and information, since I am interested in hi-fi as an electronics engineer and overrate listening music at home, sometimes i will publish some technical papers about both equipment and record/playback technologies. I am also going to give some information about record-keeping, places to find records and performance halls/venues which i like/dislike. To me, jazz and classical music is more important than the others, however I'am really interested in Blues, Gospel, Funk and also a fan of some old rock bands from psychedelic to Gothic genres. Moreover, I (although rarely) listen to some folk music not only from my country but also  from other cultures. I hope you to enjoy and follow with interest.

Bu sayfa, en basit manada müzikal yolculuğumun bir özeti. Bu sayfada, kendi dilim olan Türkçe'de olduğu kadar İngilizce'de de yayınlar yapacağım. Asıl konular müzikal bilgi, olaylar, albümler, konserler ve biyografiler olsa da, bir elektronik mühendisi olarak hi-fi ile ilgilendiğim ve evde müzik dinlemeyi önemsediğim için zaman zaman cihazlar, kayıt ve tekrar oynatım konularında teknik yayınlarım da olacak. Arşivcilik, kayıtların bulunabileceği mekanlar ve beğendiğim/beğenmediğim performans sahneleri ile ilgili bilgiler de vermeyi düşünüyorum. Benim için caz ve klasik müzik diğerlerinden daha önemlidir ancak blues ve gospel müziğe ciddi olarak ilgi duymakla birlikte psychedelic ten gotik e kadar birçok farklı türde bazı eski rock gruplarının da hayranıyım. Bunun dışında (arada sırada da olsa) kendi ülkemden olduğu kadar diğer kültürlere de ait halk müziklerini ilgiyle dinlerim. Beğenmeniz ve ilgiyle takip etmeniz dileklerimle...

2 comments:

  1. Çok sevgili Fatih Erkan,
    Daha önce farklı platformlarda müzik paylaşımlarınızı dinlemiş ve yorumlarınızı okumuş bir müzik dostunuz olarak, bu girişiminiz için size çok teşekkür ederim.
    Paylaşımlarınızla biz müzikseverlere vereceğiniz katkıların çok değerli olacağına inanıyorum.
    Hayırlı uğurlu olsun. Uzun soluklu olsun.
    Yüreğinize ve kaleminize kuvvet...
    Sevgi,saygı ve dostlukla
    Serap Talay

    ReplyDelete